news-details

شیوع 10 درصدی دیابت در ایران/ تاکید بر تامین 5 درصد انرژی از مواد قندی

به علت افزایش روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، به تامین کمتر از 5 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید شده است.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به میزان شیوع 10 درصدی دیابت در ایران، گفت: به علت افزایش روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، به تامین کمتر از 5 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید شده است.

دکتر سیما اورنگ در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر لزوم کاهش مصرف قند و شکر اظهار کرد: شیوع دیابت در ایران حدود 10 درصد (از هر 11 نفر 1 نفر) گزارش شده است و پیش‌بینی می‌شود که 4 میلیون نفر نیز از ابتلای خود به دیابت بی‌خبر باشند.

وی افزود: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود نیمی از افرادی که هر ساله به علت قندخون بالا فوت می‌کنند، کمتر از 70 سال سن دارند. طبق گزارش این سازمان، بزرگسالان مبتلا به دیابت، دو تا سه برابر بیشتر در معرض سکته قلبی و مغزی قرار دارند.

لزوم دریافت تنها 5 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده 

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود اما در حال حاضر به علت افزایش روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، بر تامین کمتر از 5 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید شده است.

وی افزود: مصرف زیاد قند و شکر، شربت‌ها و نوشیدنی‌های شیرین موجب بروز سرطان، بیماری‌های قلبی - عروقی، اضافه وزن، چاقی و دیابت، پوسیدگی دندان و موارد دیگر می‌شود.

اورنگ عنوان کرد: بسیاری از مواد غذایی دارای شکر افزوده هستند. این نوع شکر برای افزایش طعم به محصولاتی که در کارخانه‌ها یا در خانه تولید می‌شوند، افزوده می‌شود. مهم‌ترین منابع شکر افزوده، نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آب‌میوه‌های صنعتی، شیرکاکائو، بستنی، انواع بیسکویت، کیک و شیرینی و شکلات‌ها هستند.

وی افزود: زنان در روز نباید بیش از 100 کالری معادل 6 قاشق چای‌خوری و مردان نباید بیش از 150 کالری معادل 9 قاشق چای‌خوری قند و شکر مصرف کنند. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه و آب میوه، شیرینی و شکلات هم می‌شود.